30/4-09 - Valborg

Valborg då..
Är så trött på allting just nu. Per är sjuk.. eller krasslig eller nåt. Så det blir att stanna hemma hela kvällen som vanligt. Skoj.
Borde göra mina skolarbeten men jag orkar fan inte.. är så fruktansvärt omotiverad just nu.. Borde springa en runda med. Gjorde det igår, men idag lär alla vara ute och festa pch då känns det gay.
Blääää. Inget är roligt.

26/4-09 Polen

Hej BloggN!
Idag ska jag och Polen! Har nyss duschat och ska åka ner till kna alldeles strax :) Sen bär det av ikväll, kommer hem på tisdag! Hoppas det blir roligt.
Har inte skrivit på några dagar (igen).. Har haft mycket skola och ett och annat projekt med etc. I onsdags var jag och Per ute och sprang.. Jag är väldigt nöjd över mitt resultat! Sprang lite över 3km och jag lyckades springa väldigt stor del av rundan tycker jag. Trodde jag skulle vara död efter 100 meter, men tror nog jag klarade kanske en km innan jag var tvungen att stanna! (imba)
Sen har det ju börjat komma pollen etc i luften, vilket jag känner av ibland.. Men det är bara vissa dagar.. Kliar som fan i ögonen. Men man får ta det som en man!
I torsdags kom mamma på besök till växjö, hon hade varit på något möte på patalogen i växjö med sitt nya jobb ^_^ Så sen mötte vi upp henne vid domkyrkan, så bar det av mot Panduro (verkar vara nåt mammor har gemensamt att vilja besöka, fast jag klagar ju inte!). På Panduro handlade mamma massa tyger och jag handlade lite scrappapper för 2kr stycket och lite annat tjafs :) Sen gick vi och fikade på Waynes och jag fick visa min nya telefon. Sen Åkte vi hem till lägenheten och bestämde oss för att äta lite, så mamma och jag gick till ICA och handlade, sen gjorde vi kycklingsallad. Mamma fick ta med mitt bidrag till Panduros tävling med, som hon lämnade igår! De blev jätteglada sa mamma :)
I fredags satt jag med mitt praktiska prov i kursen "operativsystem, Windows XP".. Så jäääkla tråkigt. Men det måste göras det med. Och igår blev det teoriprovet.. usch och fy! Har ju även börjat religionen och naturkunskapen denna veckan så haft mycket att göra! Men nu är aaaallt gjort och nu ska jag bara slappa tills på tisdag :)
Jag kan också informera lite om min "diet". Är så trött på att kalla det diet, för det är det verkligen inte. Äter mer eller mindre vad jag vill ändå, bara mycket mindre kalorier. har verkligen lärt mig att äta mer nyttigt! Vad man kan äta mycket av och bli mätt utan att få i sig massa tomma kalorier. Eftersom jag inte kan väga mig imorn får vi ta veckosummering idag; På 1 vecka och 6 dagar har jag gått ner 1,8kg! Verkar som jag snittar 0,9kg i veckan och det stämmer ju ganska bra överrens med det man skulle förlora :) (1kg) Och denna veckan har jag inte fuskat någonting! Kan knappt fatta att jag inte ätit skräpmat eller druckit läsk eller ätit godis på snart 2 veckor! Det är nog de 2 första veckorna i mitt liv som det händer haha!
Vi får se hur det blir nu i Polen med dieten, hehe. Har ju beställt bord för italiens buffé och allt med hur mycket vin och öl man vill.. usch :P
Nu ska jag packa lite och ta på mig, så ska vi åka!
Laters!

21/4-09 - Inte min dag

Det är helt klart inte min dag idag. Jävla helvetes sodastreamer, nu är det vatten i hela köket! Och det kom vatten i min nygjorda sallad och min dressing.. så allt det fick jag hålla på och mecka med. Sen har jag ont i magen med.
Vill bara ha en stor, flottig pizza.. TACK!

20/4-09 - Staun

Hej BloggN!
Idag har jag och Per varit en sväng på stan och jag har ätit en HAMBURGARE!!! Fyfan va gott det är när man inte äter det så ofta.. Fast får ju inte äta så mycket resten av dagen, men det var det lät värt!
Nu har det gått en vecka av min "diet", och kan berätta att jag gått ner 0.8 kg. Inte riktigt ett helt kilo, men tror jag gått upp lite i muskelmassa också.
Så det blir spännande att se hur mycket det blir tills nästa måndag :) Fast nästa helg kommer jag nog synda en hel del eftersom Per och jag ska till Polen då, och äta buffé bland annat på båten. Annars har det gått väldigt bra denna veckan. Inte druckit läsk en enda gång, och enda dagen jag syndade lite extra var när jag åt lite ben och jerrys. Men what to do..
Idag/ikväll ska jag plugga massa.. fast först ska jag kolla på topmodel som börjar om 20 minuter! wohoo
Laters.

17/4-09 - Sammanfattning

Hej bloggN!
Nu var det längesen jag skrev, har inte orkat och haft fullt upp med massa annat grejs. Var i karlskrona förra helgen och var på grillfest i nättraby bland annat. Mycket trevligt.
Sen förra gången jag skrev har jag också hunnit med att söka högskola, vilket resulterade i att följande program söktes:
1. Civilingenjör, maskinteknik med designinriktning
2. Civilingenjör, maskinteknik
3. Civilingenjör, nanovetenskap
4. Civilingenjör, teknisk fysik
Jag hoppar VERKLIGEN att jag kommer in på mitt förstahandsval! Dock är det tydligen ganska lätt att byta, (i mån av plats) år två om man har skött dina betyg etc, vilket jag såklart har för avsikt att göra. Första året läser alla civilingenjörer mer eller mindre samma. (mestadels matte)
Så då blir man stuck i Lund i 5 år. Känns både lite läskigt men samtidigt roligt! Jag och Slampus kommer pwna hela Lund! Tror vi blir en bra kombo om vi ska dela lya med :) Fast ibland får jag lite panik också att alla ska vara kvar i karlskrona, mamma och mina syskon.. och Per såklart. Tider får utvisa hur bra det kommer gå. Men det SKA gå.
Har lekt med min nya IPHONE hela veckan också. Helt galet, man behöver ju knappt en dator längre! Fast helt klart skönare med ett rejält tangentbord när det behövs hehe.
Denna veckan har jag också påbörjat en ny diet. Eller ja, diet och diet. Jag skriver upp vad jag äter och hur mkt kalorier jag får i mig. Tanken är väl att jag sakta men säkert ska gå ner några kilon. Men en annan viktig sak är också att jag aldrig ätit bra, eller aldrig förstått riktigt hur mycket jag får i mig per dag. Jag tror man mår bättre med lite koll. Tänkte skriva ner lite i bloggen hur det går för mig och så. Kan ju kanske vara skoj att läsa :)
Jag började i måndags och då vägde jag 64,7 med. Och jag har alltid sagt till mig själv att när det börjar närma sig 65 är det jävlar dags. Jag är inte fet eller så, men man jämför ju sig alltid med sig själv och det är ju inte så konstigt. Så ska försöka gå ner till mitt forna 58 ungefär. Då mår jag som bäst! Så denna veckan har jag varit ute och gått väldigt mycket för att förbättra resultatet. (Får ju äta mer då med, hehe) Det är inte så att jag svälter mig, inte alls. Men ibland talar sötsuget med en väldigt förförande röst till en! :) fast lyckats ganska bra hittils tycker jag. Dock lär jag inte gå ner så mycket nu i början eftersom jag lär öka i muskler istället.
En sak som jag läst mig so far är att SHIT; va mycket som man tror är nyttigt eller som dom gör reklam om på tv att det ska vara nyttigt som absolut inte är det.. man får läsa noggrannt på förpackningarna :)
Nu ska jag kolla lite tv med Per, om han inte ska spela wow som vanligt vill säga.. Doh, han är mer geek än mig nu för tiden!
Laters!

7/4-09 - Nya skor

Hej BloggN!
Igår var jag och Per och köpte nya skor till mig, lite bra gympadojor vilket jag verkligen behövde :) Och vi var dessutom och gick runt sjön i förrgår. Så nu har vi gått och haft ont här i ett par dagar, men det är skönt! :D
Tänkte ta en sväng sen när Per är och tränar gymnastik och prova de nya skorna.. Fast ska ha plåster med mej ifall att, hehe.
Jag har också fått reda på mitt provresultat på det praktiska och teoretiska proven i databaahantering och det är med stor spänning jag nu kan delge er alla resultatet:
Teoretiskt: 20/21
Praktiskt: 77/78
Inte full pott, men det duger nog för att skrapa ihop ett mvg till skulle jag tro :)
Nu har jag lite att göra här.. Ska söka högskoleskräp och fixa lite annat grejs.
Tjo.

5/4-09 - Prov

Nu har jag skrivit teoretiskt prov i databashantering. Vet inte varför, men just nu känns det inget vidare.. Jag tyckte provet var väldigt enkelt till skillnad från andra teoretiska prov jag gjort och jag blev färdig mer än en timme innan jag behövde. Och då börjar jag såklart undra om jag missuppfattat någon fråga, eller om jag kanske skulle väntat med att skicka in det och läst igenom det fler gånger eller skrivit mer på varje fråga. Jag skrev ändå mycket på alla frågor, mer än man behövde, men ändå känns det inge bra.. Antar att jag får se när jag får provet tillbaks. Har inte fått reda på mitt praktiska prov, dessutom verkar min lärare vara på semester eller något utan att ha sagt något. Great.
Antar att jag bara är nojjig. Hoppas det.

4/4-09 - Lite allt möjligt

Hej bloggN!
Har inte skrivit på ett tag och det beror på att jag helt enkelt haft annat för mig. Har varit i växjö i veckan och lekt med Per, och har skrivit mitt praktiska prov i databashantering. Det skickade jag in igår så det känns skönt iallafall. Borde sätta mig med det teoretiska nu med, men orkar fan inte. :P Gör det imorn!
I helgen hade Per och jag 1års-dag! Och samma dag så råkade vi vara med i guitarherofinalen på amiralen som vi hade gått vidare till båda två. Innan vi kom dit så hade jag sagt till Per "Tänk vilket oflyt om vi får möta varandra!" och vad fick vi göra? Jo, möta varann såklart i första matchen.. Jippi, tänkte jag. Egentligen fick vi inte välja låt utan det skulle va en "slumpmässigt" utvald låt, fast jag använde min charm så vi fick välja, hehe. Så vi tog den enda låten som jag kunde mer eller mindre. Bon jovi - Living on a prayer såklart! Och det var sååå nära att jag spöade Per. hade mer % och mer kombo, men eftersom min gitarr var helt ufomongo fick jag såklart aldrig igång min starpower och loosade -.- MEN, det gjorde ingenting för Per gick sedan vidare och kom totalt sett 4a!! Han vann 500 spänn på game och en skitbra skiva som vi lyssnar på i bilen numera, men hellacopters <3
På kvällen var vi på 2 rum och kök och åt fondue (stavas det så?). Det stod i menyn typ att man fick äta så mkt man ville. Skitbra tänkte vi.. Vi fick nog klnappt i oss en tredjedel totalt av allt dom bar in. Grönsaker, kött, kyckling, 4 olika såser och klyftpotatis. Det var RIKTIGT gott, det kan jag varmt rekommendra. Till efterätt så åt vi chokladfondue.. mums ^.^ Fast då var jag redan proppmätt! Och just det, de släckte lamporna med eftersom det var earth hour, så det var massa ljus tända och det var supermysigt :)
När vi skulle betala så räckte Per fram sitt kort till servitrisen (eftersom han skulle bjuda mig) och så satt vi och väntade 5 minuter kanske innan hon kom tillbaks. Då visade det sig att han inte hade pengar på kortet! Great, tänkte jag. Då får vi diska av skulden halva natten. Fast det slutade med att jag fick betala istället :P TUR att jag hade kortet med mig, hehe! Fast jag fick ju såklart tillbaks pengarna sen, om någon blev orolig där ;)
Sen tog vi en taxi hem och somnade som stockar! Jag fick lite paket med eftersom det var vår 1årsdag och allt. Jag fick en paperstack som jag ville ha med fjärilar och blommor, en pappersskärare (wohoo!), en liten limpenna och en skärpenna. Bara saker jag ville ha! Per fick ett nytt supernintendospel som jag vet han hade varit och derglat över på tradera hehe, och en kryssning till Polen. Så det 26te smäller det, då drar vi dit. Vi åker på söndag kvällen sen får man vara en dag i polen och gå på stan, sen åka hem på kvällen igen. Beställde lite extra "lyx" med eftersom jag har världens bästa pojkvän ;) Jag tror båda blev nöjda med vår 1-årsdag!
Jaha, vad har mer hänt.. Inte så mycket. Fått lite nya dies som jag inhandlade på tradera i veckan. 4 stycken med stjärnor i olika storlekar och 2 med hjärtan. Så dom har jag provkört lite med.  Just nu är Per på nån gympatävling eller nåt (fattade inte riktigt) men han borde väl komma hem snart tror jag :o Igår var Jens här en sväng med, det var trevligt. Jag kollade när Per och Jens spelade donkey kong till supernintendo och man kan väl säga att en av dom var liiiite mer överlägsen än den andra ;) Idag har jag städat lite med.. tråktråk.
Jag har också beställt en ny telefon häromdagen eftersom mitt abonnemang numera är avslutat och mobilen jag fick till abonnemanget är kaputt. (har haft den över 2 år) Kommer använda simkortet i 3 månader till i en annan telefon, så jag har samma nummer ett tag till iallafall. Inte för att någon nånsin ringer eller smsar till mig ändå. Vad det är för en telefon får ni se när den kommer ;) -sneaky-
Nej, nu har jag inte tid att sitta här. Ska fixa lite och nu kommer Per hem, wiihoo! <3

RSS 2.0